Een tekort aan gezonde darmbacteriën?

15 juli 2016

Wist je dat we normaal gesproken ongeveer 2 kilo (!) gezonde darmbacteriën in ons lichaam horen te hebben? De meeste mensen komen echter lang niet meer aan deze hoeveelheid. In dit geval is het goed om een probioticum te nemen. Hier zitten gezonde bacteriën in die onze darmflora aanvullen.

Weinig darmflora
De reden dat veel mensen te weinig darmflora hebben is dat men in de huidige maatschappij te veel voedingsmiddelen binnenkrijgen die de darmflora als het ware ‘slopen’. Factoren die dat doen zijn o.a. gluten, stress, antibiotica, smaakversterkers en aspartaam. Daarnaast is het nemen van suiker, koffie en verkeerde vetten ook niet goed voor het in stand houden van voldoende darmflora.

Ontstaan van de schadelijke biofilm
Doordat bij veel mensen de darmflora niet voldoende is, kunnen schadelijke bacteriën de overhand nemen. Deze schadelijke bacteriën vormen dan een giftig slijmlaagje in de darmen, ook wel de schadelijke biofilm genoemd. Gezonde darmbacteriën maken géén biofilm aan. Zij hebben wel een klein beetje slijm om zich heen, maar dit vormt geen ondoordringbare slijmlaag zoals bij schadelijke bacteriën. Door de schadelijke biofilm hebben gezonde bacteriën het erg moeilijk in de darm. Daarom is het heel goed om je darm schoon en gezond te houden door middel van de Darm Detox.

Darmflora aanvullen
Darm Detox zorgt ervoor dat de schadelijke biofilm uit de darm verdwijnt en dan is het de aangewezen tijd om de gezonde darmbacteriën aan te gaan vullen. Gezonde darmbacteriën kun je eigenlijk zien als een soort ‘prinsesjes op de erwt’, aangezien ze enorm gevoelig zijn. Het aanvullen van je darmflora heeft namelijk niet veel zin als de darmen nog in een vervuilde staat zijn. Het beste moment om de darmflora aan te vullen is na het doen van de Darm Detox.

Oplossing: Superbiotica
Superbiotica is specifiek ontworpen om de darmflora aan te vullen na een darmreinigingskuur. Het bestaat uit een heel breed spectrum aan verschillende stammen met een grote overlevingskans in de darm. Na het doen van de Darm Detox is het geadviseerd om ongeveer 2 weken Superbiotica 2 maal daags te gebruiken, daarna 1 maal daags. Men kan dit vervolgens langdurig blijven gebruiken.