Smaak & Extra’s

17 februari 2017

Wil je de Darm Detox kuur helemaal naar je eigen smaak volgen? Graag geven wij je een aantal tips over wat er allemaal mogelijk is tijdens de kuur om deze zo aangenaam mogelijk te maken. Zo kun je op een gebruiksvriendelijke manier je gehele darmstelsel reinigen.

Smaak en consistentie van de shakes
Sommige gebruikers hebben moeite met het drinken van de shakes. Graag willen we daarom wat tips geven om de shakes naar je eigen zin aan te passen.

  1. Neem de maaltijdshakes in 2 delen, eerst de ene helft van het zakje met 400ml en vervolgens de andere helft met 400ml water. Hierdoor is deze minder dik.
  2. Om de smaak te verbeteren kun je een beetje biologisch diksap toevoegen. Allerlei soorten diksap zijn toegestaan. Ook mogen verse vruchtensappen, een beetje tomatenpuree of groentesap worden toegevoegd. Hiernaast mogen er ook allerlei soorten kruiden of specerijen toegevoegd worden. Denk bijvoorbeeld aan kaneel en cacaopoeder etc.
  3. Sommige gebruikers vinden de maaltijdshakes lekkerder met lauw of wat warmer water aangezien het dan meer naar pap smaakt.
  4. Mochten alle 7 zakjes te veel zijn op een dag, dan kun je de wake-up & goodnight shakes en de snack shakes achterwege laten.

Eten en drinken tijdens de kuur
Ook wil men soms toch iets eten of iets anders dan water drinken tijdens kuur. Wat mag je eigenlijk allemaal consumeren tijdens de kuur om deze zo goed mogelijk door te komen?

Je kunt behoefte hebben om iets te nuttigen omdat je bijvoorbeeld normaal veel calorieën verbruikt. In dit geval kun je het beste een gepureerde appel of gepureerde tomaat nuttigen. Dit maximaal 2x per dag.

Ook kun je behoefte hebben om wat te nuttigen omdat je tijdens de kuur wat last krijgt van ontgiftingsverschijnselen, zoals duizelingen, hoofdpijn of te weinig energie. Naast water is het daarom ook toegestaan om biologische kruidenthee, vruchtensap, groentebouillon en zelfgemaakte sappen te drinken.

In geval van duizeligheid vanwege het niet eten kun je tussen de 0,5 en 1,5 liter biologische ongezoete vruchtensap per dag bij de kuur nemen. Als goede oppepper bij te weinig energie is een biologische groentebouillon zeker aan te raden.