Wetenschappelijk Bewijs Biofilm

1 juli 2016

Over het bestaan van een schadelijke biofilm in het menselijk darmstelsel heeft lange tijd verwarring bestaan. Eerst was er twijfel of deze überhaupt bestond en daarna de verwarring of er dan sprake was van een slijmvlies dat op natuurlijke wijze in de darm thuishoort of niet. Deze vragen zijn tegenwoordig eenvoudig te beantwoorden. Over de aanwezigheid van de schadelijke biofilm in het menselijke darmstelsel bestaat geen twijfel meer.

Wetenschappelijke artikelen
De biofilm is reeds in een aantal wetenschappelijke artikelen aangetoond.

Klik hier voor het meest relevante artikel op dit gebied>>

De meest belangrijke quote uit dit artikel:
‘However, there is evidence showing that mucosal bacteria growing in biofilms on surfaces lining the gut differ from luminal populations, and that due to their proximity to the epithelial surface, these organisms may be important in modulating the host’s immune system and contributing to some chronic inflammatory diseases.’

Deze quote alleen al geeft aan dat de bacteriën die deze biofilm vormen, anders zijn dan de bacteriën die normaal voorkomen in de darmholte, dat ze het immuunsysteem in zijn werking aantasten en ontstekingsziektes veroorzaken. Geconcludeerd kan worden dat de biofilm bovenop de gezonde slijmlaag van de darmwand ligt. Deze schadelijke biofilm droogt het gezonde slijmlaagje dat de darmwand bekleedt uit, met alle ziekmakende gevolgen van dien.

Hierbij nog twee artikelen die het bestaan van de schadelijke biofilm bevestigen.

Klik hier voor artikel 1>>
Klik hier voor artikel 2>>

Darm Detox
Met de Darm Detox kuur kun je op een gebruiksvriendelijke manier de schadelijke biofilm verwijderen. De kuur heeft als werkzame ingrediënt de gefermenteerde vezel van de bast van een oliepalmboom die de biofilm penetreert en ervoor zorgt dat de rest van de ingrediënten regelrecht in de biofilm getransporteerd worden. Zodra de biofilm verzadigd is door de ingrediënten van de Darm Detox, zal deze opzwellen en veel vocht gaan opnemen. De biofilm komt zo los en zal op natuurlijke wijze het lichaam verlaten.

Wat zit er in de biofilm?
Als je de biofilm tijdens de kuur gaat uitscheiden zie je eigenlijk Darm Detox ingrediënten in zijn geheel in de biofilm terug. Sommigen denken dat je alleen deze ingrediënten aantreft en dat er geen sprake kan zijn van een biofilm. Dit is absoluut niet waar, de biofilm zit als een soort van ‘vel’ om de Darm Detox ingrediënten heen.

Hoe ziet de biofilm er uit?
Hieronder zie je een foto van de biofilm in zijn originele staat, waarop je kunt zien dat de biofilm een soort van vel is en dat deze opzwelt door de Darm Detox kuur. De biofilm is als het ware het vel van een worst en de Darm Detox ingrediënten zijn de vulling van de worst. Op deze wijze kun je zien dat de Darm Detox kuur samenwerkt met de biofilm om deze op een zachte wijze uit het lichaam te verwijderen.