Smaak & Extra’s

5 augustus 2016

Wil je de kuur helemaal naar eigen smaak volgen? Graag geven wij je een aantal tips over wat er allemaal mogelijk is tijdens de kuur om deze zo aangenaam mogelijk te maken. Zo kun je op een gebruiksvriendelijke manier je gehele darmstelsel reinigen.

Shakes naar eigen smaak
Als je de Darm Detox kuur gaat doen, is het fijn als je shakes kan innemen die lekker zijn. Iedereen heeft een andere smaak en het is daarom erg handig als je de smaak en structuur kan beïnvloeden door middel van verschillende toevoegingen.

Hieronder kun je een aantal tips vinden om de shakes helemaal naar je eigen smaak te maken:

  1. Neem de maaltijd shakes in 2 delen, eerst de ene helft van het zakje met 400ml water en vervolgens de andere helft met 400ml water. Hierdoor is deze minder dik.
  2. Om de smaak te verbeteren kun je een beetje biologisch diksap toevoegen. Allerlei soorten diksap zijn toegestaan. Ook mogen verse vruchtensappen, een beetje tomatenpuree of groentesap worden toegevoegd. Hiernaast mag er ook kaneel of andere soorten kruiden toegevoegd worden.
  3. Het is ook mogelijk om de shakes met warm water te maken, aangezien het dan meer naar pap smaakt.

Eten en drinken tijdens de kuur
Voor de beste werking is het beter tijdens de kuur geen ander voedsel te nuttigen. Sommige mensen willen toch nog wat anders nuttigen. Men gebruikt bijvoorbeeld normaal wat meer calorieën of heeft gewoon behoefte aan iets anders dan enkel de shakes en water.

Hieronder kun je een aantal tips vinden van eten/drinken dat is toegestaan tijdens de kuur en die de werking hiervan niet beïnvloeden:

  1. Een gepureerde appel of tomaat. Dit maximaal 2x per dag.
  2. Biologische kruidenthee, vruchtensap of groentebouillon.
  3. Zelfgemaakte verse smoothies.