Hoe kun je griep voorkomen?

8 december 2017

De winter staat voor de deur en ook het griepseizoen breekt dan weer aan. Dit is natuurlijk niet prettig en daarom neemt men maatregelen om griep te voorkomen. Maar is dit wel nodig? Het is namelijk voor het immuunsysteem helemaal geen slechte situatie om af en toe de griep te krijgen en deze een paar dagen uit te zieken.

Af en toe griep is niet erg
Het is goed voor het lichaam om het immuunsysteem eens op volle toeren te laten draaien, een flinke koorts te laten produceren en op deze wijze ziekmakende bacteriën en virussen goed op te ruimen. Een grote schoonmaak dus. Dit moet natuurlijk niet elk jaar optreden en dan ook nog eens weken duren. Mocht dit wel het geval zijn, dan is dit een teken dat het immuunsysteem niet optimaal functioneert en dat het wel wat hulp kan gebruiken. Welke maatregelen zijn er dan effectief en welke niet?

Griepvaccinaties
Allereerst zijn er de jaarlijkse griepvaccinaties. Deze zijn overschat wat betreft hun werking en ze bevatten ook nog eens veel schadelijke stoffen. Griepvaccinaties zitten vol met chemicaliën, zware metalen en allergenen, zoals antibiotica en formaldehyde (een erg giftige stof). Daarnaast schatten kritische artsen in dat deze vaccinatie momenteel maar voor 10% bescherming biedt. Men gebruikt namelijk de virussen van het jaar daarvoor. Het is niet zeker dat dit jaar hetzelfde virus de griep gaat veroorzaken. Het zijn steeds weer andere virussen en men wordt dan tegen het verkeerde virus gevaccineerd. Hiernaast is het menselijk lichaam getraind om te werken als er een virus via de biologische openingen naar binnen wil, zoals mond, neus, ogen en zelfs maag. Op het moment dat er een virus met een naald via de huid naar binnengebracht wordt, zit het al in het bloed en is de immuunreactie die dan optreedt een stuk zwakker. Maar wat zijn dan de sterkst werkende natuurlijke maatregelen die je kunt nemen tegen de griep?

Vitamine C, Kaloba, Bisolviral en Zink
Vitamine C is een ideale vitamine voor het immuunsysteem. Helaas zijn de meeste vormen van Vitamine C wateroplosbaar en worden ze meestal na één uur door het lichaam uitgescheiden. Wil je het volle voordeel behalen van het slikken van Vitamine C? Neem dan de ‘Liposomale’ vorm. Dit is een vorm waarbij de vitamine is verwerkt in een soort van vetbolletje dat snel in het bloed en de weefsels wordt opgenomen en voor wel 24 uur kan werken. Ook kan men het kruidenextract Kaloba gebruiken. Dit is erg effectief als men de eerste verschijnselen voelt. Ook de neusspray Bisolviral is effectief. De besmetting wordt namelijk vaak via de neus overgebracht. Hiernaast is het goed om Zink zuigtabletten te nemen als men de eerste verschijnselen krijgt. Dit is een hoog opneembare vorm van zink. In de westerse maatschappij hebben veel mensen een tekort aan zink en dit zorgt voor het gebrekkig functioneren van het immuunsysteem.

Kunstmatige koorts opwekken
Mocht het virus toch in alle hevigheid hebben toegeslagen en is het te laat voor de genoemde maatregelen, dan kan men altijd nog een maatregel nemen uit de oude natuurgeneeskunde. Je neemt dan een aansluitende katoenen pyjama, joggingpak of broek en T-shirt. Deze maak je nat in koud water en wringt het helemaal uit. Centrifugeren in de wasmachine mag ook. Dit natte koude pak trek je aan voor het slapen gaan, maar trek wel dikke droge sokken aan. Hier overheen doe je een dikke ochtendjas en je rolt jezelf in een deken of laken en dan ga je naar bed. Dit zorgt ervoor dat je een kunstmatige koorts opwekt die van binnenuit komt, in plaats van buitenaf als je alleen onder de dekens gaat liggen en daarmee gaat zweten. De koorts die je dan opwekt door het natte koude pak is 100 maal effectiever en zorgt er ook voor dat je het al na 2 minuten niet meer koud hebt.