Eventuele problemen tijdens de DarmDetox kuur en oplossingen

12 augustus 2016

Het doen van een Darm Detox kuur is een zeer efficiënte wijze om het gehele darmstelsel te reinigen. De meeste gebruikers van deze kuur ondervinden weinig tot geen ongemakken. Er is echter een heel klein percentage gebruikers dat enige symptomen krijgt. De oorzaken hiervan willen wij graag uitleggen en vervolgens ook eventuele tips geven om dit op te lossen.

Detoxen legt bestaande problemen bloot
Het is belangrijk om te weten dat elke detox altijd een soort van vergrootglas legt over de bestaande gezondheidssituatie. Als men gaat detoxen, wil het lichaam zelf altijd eerst datgene aanpakken wat voor het lichaam het meest dringend is. Zo lang men nog gewoon eet, heeft het lichaam daar de energie niet voor. De meeste energie die we krijgen is ook weer nodig om de spijsvertering te laten plaatsvinden. Zodra men stopt met het nemen van gewoon voedsel, heeft het lichaam energie over om het ‘achterstallig onderhoud’ aan te pakken. Sommige mensen lopen rond met bepaalde aandoeningen waar ze zelf geen weet van hebben, maar deze kunnen dan ineens opspelen als men gaat detoxen.

Een overvolle galblaas
Er zijn bijvoorbeeld mensen die een overvolle galblaas hebben en dit geeft zeer weinig symptomen. Zolang er nog geen sprake is van echte galstenen merkt de persoon daar weinig van. Totdat men gaat detoxen en het lichaam heel enthousiast de galblaas wil gaan legen. Dit gebeurt door het spastisch laten samentrekken van de galblaas, waardoor de persoon braakneigingen krijgt. Ook kan men dan hoofdpijn ervaren, omdat de galblaas meridiaan langs beide zijden van het hoofd loopt. Dit kan heel vervelend zijn. In zware gevallen is het dan ook te adviseren te stoppen met de detox en eerst een aantal galblaas zuiveringen te doen alvorens verder te gaan met de Darm Detox.

Gevoelige darmen door schadelijke biofilm
Ook zijn er mensen die nogal gevoelige darmen hebben. Dit komt omdat de jarenlange aanwezigheid van de schadelijke biofilm het darmslijmvlies heeft uitgedroogd en soms heeft doen ontsteken. Doorgaans merken de meeste mensen daar niet zo veel van, maar als men de Darm Detox kuur gaat doen voelen zij dat er iets gebeurt in de buik. Sommige van deze mensen denken dat ze een optimaal functionerend darmstelsel hebben als ze aan de kuur beginnen, maar als er dan symptomen opkomen wijzen de feiten toch anders uit. Het is belangrijk om te weten dat de ingrediënten van de Darm Detox kuur geen enkele irriterende stoffen bevatten voor de darmwand. Dit is anders dan bij de conventionele darmreinigingsproducten die een nogal schurende en diarree opwekkende werking hebben. Dit tast de darmwand zelf aan.

Werking van de Darm Detox ingrediënten
De ingrediënten van Darm Detox hebben als enige werking dat ze de biofilm penetreren en deze bevochtigen. De gefermenteerde vezel van de bast van de oliepalmboom kan alleen in de biofilm doordringen en niet in de gezonde slijmlaag van de darm. Hierdoor raakt het de darmwand op geen enkele wijze. Daarnaast neemt deze gefermenteerde vezel het poeder van de Okra plant mee naar binnen in de biofilm. Dit poeder neemt zijn gewicht 100 maal in water op. Hierdoor gaat de biofilm van binnenuit erg veel water opnemen en zal hij dik en topzwaar worden. Op deze manier zal de biofilm er uiteindelijk zonder krampen uitglijden.

Een opgeblazen gevoel is normaal
Het opzwellen van de biofilm geeft bij een klein percentage mensen een gevoel van ongemak. Met name als de biofilm bij deze persoon nogal taai is zal deze erg veel water opnemen. Dit voelt de persoon met gevoelige darmen dan als een soort van opgeblazen gevoel. Dit is echter geen slecht teken, men merkt hieraan slechts dat het product aan het werken is. Dit opgeblazen gevoel heeft niet met fermentatie van het product in de darmen te maken. Het is puur het opblazen van de biofilm dat men voelt. Het is ook zichtbaar als de biofim naar buiten is gekomen. Normaal is de biofilm een dun doorzichtig vel, maar door het binnendringen van ons product en het water ziet het eruit als een soort van opgezwollen worst.

Darm Detox kuur werkt altijd
Sommige mensen hebben tijdens de Darm Detox kuur geen stoelgang, dit is in tegenstelling tot wat sommige mensen denken geen enkel probleem. Elk lichaam is anders en zal op een eigen unieke wijze reageren. Het is helaas niet zo dat bij iedereen de biofilm het lichaam verlaat tijdens de kuur. Als dat niet het geval is, wordt er soms gedacht dat de kuur bij hen niet heeft gewerkt. Het tegendeel is echter waar. De Darm Detox kuur werkt altijd. Dit hebben testen bij honderden gebruikers in de natuurgeneeskunde praktijk uitgewezen. Ook bij mensen die tijdens de kuur geen stoelgang hadden. Dit kan ook niet anders, omdat de gefermenteerde vezel altijd in de biofim doordringt. Dit is een mechanische werking. Als de biofilm niet tijdens de kuur het lichaam verlaat, heeft men vaak een erg taaie biofilm en deze komt pas naar buiten als men weer gewoon gaat eten. In dit geval heeft de biofilm een darminhoud van een aantal dagen nodig om tot uitscheiding te komen.

Weinig tot geen stoelgang is normaal
Bij mensen die weinig tot geen stoelgang hebben, kan het zijn dat men denkt dat ze last hebben van verstopping. Dit is echter niet het  geval. Wat veel mensen niet weten is dat hun voedsel met een vertraging van een paar dagen het lichaam verlaat. Dit merkt men niet, want men heeft dan gewoon elke dag 1 of 2 maal stoelgang. Het is heel gewoon dat men voedsel van een paar dagen nodig heeft om tot ontlasting te komen en als men na de kuur een aantal dagen geen ontlasting heeft is dit dus ook niet ongewoon.

Tips om de stoelgang op gang te brengen
Toch blijft het een feit dat sommige mensen zich ongemakkelijk kunnen voelen zonder stoelgang en er iets aan willen doen tijdens de kuur. Dit is geen enkel probleem. De Darm Detox mag met allerlei natuurlijke middelen gecombineerd worden. Men zou dan stoelgang thee kunnen nemen, pruimensap of zelfs Magnesium Sulfaat. Ook kan men darmmassage toepassen, acupunctuur, reflexologie of homeopathische middelen. Als men maar in gedachten houdt dat het op zich geen enkel probleem is als er tijdens en een paar dagen na de kuur nog niets te zien is op het toilet. De kuur heeft gewoon gewerkt en de biofilm zal in dat geval gewoon met de normale ontlasting het lichaam verlaten.

Na de Darm Detox kuur
Wel is het na de kuur het juist moment om te gaan beginnen met een goed darmflora product, zoals bijvoorbeeld onze Superbiotica. Als men na de kuur behalve de darmen ook de cellen van het gehele lichaam zou willen reinigen, dan kan men onze Detoxine gebruiken. Na de Darm Detox kuur is dit het ideale moment om te doen, omdat er vanuit de darmen dan geen gifstoffen meer binnenkomen die de lichaamscellen kunnen vervuilen.