Selecteer een pagina

Wat is Liposomaal nou daadwerkelijk?

Op deze afbeelding zie je een vrouw die zich bewust is van haar darm

Om het hele verhaal achter liposomen en Liposomale producten te begrijpen is het eerst nodig om te beseffen dat het innemen van gewone supplementen een probleem met zich meebrengt.

Het probleem van niet-liposomale producten 

Niet-liposomale supplementen komen vaak in de vorm van tabletten of capsules, met diverse hulpstoffen zoals bindmiddelen en vulstoffen. Deze zijn moeilijk af te breken in het spijsverteringskanaal, waardoor de actieve ingrediënten, zoals vitamines of mineralen, slecht worden opgenomen.

Een bijkomend struikelblok is dat het lichaam moeite heeft de actieve ingrediënten vanuit de darmen in de bloedbaan op te nemen, grotendeels te wijten aan de slechte staat van de darmwand bij moderne mensen. Het kleine deel actieve ingrediënten dat wel succesvol in het bloed wordt opgenomen, wordt vaak snel afgevoerd naar de lever en nieren voor uitscheiding, omdat het lichaam supplementen niet als lichaamseigen beschouwt. Bij gewone, niet-liposomale ingrediënten is het gehalte aan actieve ingrediënten dat daadwerkelijk de lichaamscellen bereikt waar ze nodig zijn, uitermate klein. Gelukkig bieden liposomale supplementen een oplossing voor dit probleem.

Hoe werkt een liposoom?

Dit vetbolletje blijft intact in het spijsverteringsstelsel waardoor het actieve ingrediënt niet kan worden beschadigd in het spijsverteringsstelsel. Op deze wijze wordt het actieve ingrediënt in het vetbolletje volledig intact door de darmwand in het bloed opgenomen en omdat het lichaam de vetstof van het liposomale product heel hard nodig heeft wordt het geheel direct doorgestuurd naar de lichaamscellen en dus niet naar de lever en de nieren afgevoerd zoals wel het geval is bij de niet-liposomale supplementen.

Eenmaal bij de lichaamscellen aangekomen neemt de celwand direct de vetstof op om de celwand te gaan repareren en te verjongen en in dit proces wordt het actieve ingrediënt in de cel gebracht. Dit geeft een heel hoog percentage van het actieve ingrediënt dat in de lichaamscellen aankomt!

Liposomaal in het kort

Het gebruik van liposomale supplementen resulteert in de hoogste opname in de cellen en is daarmee de ideale oplossing voor het opnameprobleem.

Er bestaan echter talloze soorten liposomale producten, aangezien de term “liposomaal” helaas niet beschermd is. Sommige van mindere kwaliteit bevatten zelfs minder dan 10% liposomen. Gelukkig garandeert Vitamunda een bewezen kwaliteit van meer dan 90%, zonder enige toevoeging van vulstoffen, bindmiddelen, smaakstoffen of conserveermiddelen. Dit komt doordat Vitamunda als enige op de markt een unieke methode hanteert om liposomale producten te produceren, waarbij geen enkele toevoeging nodig is.

Laatste blogs:
Hoe de DarmDetox te gebruiken

Hoe de DarmDetox te gebruiken

De DarmDetox wordt verkocht als 3, 6 of 12 daagse kuur. Dit heeft een reden en vele mensen vragen vaak hoe het nu zit met dat verschillend aantal...

Aanbevolen Product

vitamine d3 en k2

Al 4845 gezonde Nederlanders gingen je dit jaar voor!

Liposomale D3 K2 Magnesium | 30 Capsules

R

Synergetische werking van vitamine D3 met K2 en Magnesium

R

Voor de optimale gezondheid van uw botten

R

Voor iedereen geschikt

Veelgestelde vragen over Liposomale D3 K2 Magnesium

Is het veilig om vitamine D3 en K2 samen te nemen?

Het samennemen van vitamine D3 en K2 wordt over het algemeen als veilig beschouwd en heeft synergetische voordelen voor de gezondheid. Er zijn geen bekende negatieve interacties tussen deze twee vitamines, waardoor ze vaak gezamenlijk in supplementvorm worden aangeboden.

In welke voedingsmiddelen kan ik vitamine D3 en K2 vinden?

Vitamine D3 is voornamelijk te vinden in vette vissoorten, eieren en verrijkte voedingsmiddelen. Vitamine K2 komt voor in gefermenteerde voedingsmiddelen zoals natto en bepaalde kazen. Supplementen zijn ook een effectieve manier om je inname te verhogen.

Hoe lang duurt het voordat ik de effecten van vitamine D3 en K2 supplementen merk?

De effecten van vitamine D3 en K2 kunnen na een paar weken tot enkele maanden merkbaar worden, afhankelijk van diverse factoren zoals de aanvangsniveaus van de vitamines, de dosering en algemene gezondheidsstatus. Het is gebruikelijk dat mensen verbeteringen melden in energieniveaus, stemming en botgezondheid.

Neem voor vragen contact met ons op: 035 - 544 87 52